Despre QETICS

  • Grupul pentru calitatea sistemelor de termoizolaţie ‘’ETICS’’ – QETICS a luat fiinţa  prin activitatea unui grup de iniţiativă, cuprinzând  specialişti din cadrul celor mai importante companii producătoare de sisteme de termoizolaţie ETICS din România.
  • Asociația QETICS, este asemănătoare asociaţiilor de profesionişti din domeniu înființate în: Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Italia, Marea Britanie, Franța, Belgia, Spania sau Turcia, împreună cu care este membră activă în EAE (European Association for ETICS) – Asociația Europeană pentru ETICS.
  • Din cadrul QETICS fac parte liderii pietei de sisteme integrate termoizolante ETICS si/sau sisteme si accesorii de fixare precum Baumit, Bostik, Caparol, Cemix, Ejot, Henkel si Rockwool.
  • Specificațiile, elaborate de către grupul de lucru, se bazează pe o experiență europeană în domeniul lucrărilor de termoizolație, de peste de 50 ani, precum și pe mai multe zeci de milioane de m2 de sisteme integrate ETICS, aplicate pe clădiri din România.

Ce înseamnă QETICS?

Q
quality (calitate)
ETICS
External Thermal Insulation Composite Systems (Sisteme Compozite Termoizolante de Exterior) – denumirea sistemelor de termoizolaţie conform standardului SR EN 13499:2004 (pentru sisteme cu termoizolația din polistiren) și/sau SR EN 13500:2004 (pentru sisteme cu termoizolația din vată minerală).